Zijn amandelen de oplossing voor mensen met diabetes? - Très Bien Webshop B.V.

Zijn amandelen de oplossing voor mensen met diabetes?

Dat noten zo gezond zijn, hoor je steeds vaker. Maar dat sommige noten, zoals amandelen, specifiek gunstig zijn voor mensen met diabetes, is minder bekend.
19 November 2018

Stabiele bloedsuikerwaarden

Mensen met diabetes baat bij het eten van amandelen, volgens het medische platform Medical News Today. Zo zorgen amandelen voor stabielere bloedsuikerwaarden. Het platform baseert zich op een Chinese studie uit 2011, waaruit blijkt dat diabetes patiënten die 60 gram per dag amandelen eten, minder last hebben van een snel stijgende bloedsuikerspiegel na de maaltijd.

Dat noten gunstig zijn voor je bloedsuikerspiegel wordt door Frieda van der Jacht, kennisspecialist van het Diabetes Fonds bevestigd. ,,Dat komt door de magnesium en vezels in noten. Dit slaat echter niet op amandelen alleen, maar allerlei soorten noten.’’

Hart en bloedvaten

Mensen met diabetes hebben een vergroot risico op het ontwikkelen van hartproblemen, volgens Medical News Today. Noten blijken het risico op hartproblemen te kunnen verlagen, blijkt uit een Zweeds onderzoek uit 2018. Van der Jacht beaamt dit: ,,In noten zit veel onverzadigd vet, wat in tegenstelling tot verzadigd vet, heel goed is voor hart en bloedvaten.’’

Deze bevindingen zeggen echter niets over amandelen, benadrukt Jasper de Vries, woordvoerder van het Voedingscentrum. ,,Hart- en vaatziekten zijn een belangrijke complicatie bij diabetici, en er is inderdaad sterk bewijs dat de consumptie van ongezouten noten het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen. Je kunt alleen geen specifieke conclusies over amandelen trekken.’’

Gewicht

Het behouden van een gezond gewicht is belangrijk voor mensen met diabetes, omdat overgewicht kan zorgen voor hartproblemen, wat toch al een complicatie is bij diabetici, schrijft Medical News Today. Volgens een studie uit 2018, uitgevoerd in diverse landen in Europa, blijkt dat mensen die regelmatig noten eten, minder kans hebben op obesitas, in vergelijking met mensen die nooit noten eten.

,,Noten bevatten weinig koolhydraten en veel vezels. Daarom zorgen noten ervoor dat je eerder verzadigd bent. Het is voor zowel mensen mét, als zonder diabetes een verantwoord tussendoortje. Ik raad je wel aan om niet te snel en te veel te eten. Anders kom je alsnog aan. Er zitten namelijk veel vetten in noten. Een klein handje noten per dag is voldoende’’, zegt van der Jacht.

Onvoldoende specifiek

,,Noten maken deel uit van een gezond voedingspatroon voor iedereen. Dit geldt ook voor mensen met diabetes, volgens de NDF Voedingsrichtlijn’’, zegt de Vries. ,,Zij geven echter geen specifiek advies over het eten van amandelen. Er is ook nog weinig onderzoek gedaan naar het consumeren van noten in relatie met diabetes. Daarom is het lastig om conclusies te trekken over noten in het algemeen, en al helemaal over amandelen.’’

Bron: https://www.ad.nl/koken-en-eten/zijn-amandelen-de-...

Bruine Amandelen

Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Cadeaupakket of relatiegeschenk? Ook dat is mogelijk

Ben je op zoek naar een cadeaupakket of een relatiegeschenk? Ook die vind je bij Très Bien! Geef een Gold pakket cadeau aan jouw zakenrelatie, of een Oogstmand aan een jarige. Stel je liever zelf iets samen? Kom eens langs in onze winkel, dan stellen onze medewerkers met jou een pakket samen. En natuurlijk kun je deze ook laten bezorgen, bij jou of bij de gelukkige die het cadeaupakket krijgt.

 

Bekijk onze cadeaupakketten

 

Très Bien: de mooiste producten, met liefde bereid

Bij ons vind je de beste kwaliteitsproducten van Nederland, die altijd met liefde zijn bereid. Onze gepassioneerde medewerkers hebben verstand van en liefde voor onze mooie producten. Service leveren wij met een glimlach en wij helpen je graag met het vinden van het gewenste product. Blije klanten, daar worden wij zelf ook blij van.

Cadeaupakket of relatiegeschenk? Ook dat is mogelijk

Ben je op zoek naar een cadeaupakket of een relatiegeschenk? Ook die vind je bij Très Bien! Geef een Gold pakket cadeau aan jouw zakenrelatie, of een Oogstmand aan een jarige. Stel je liever zelf iets samen? Kom eens langs in onze winkel, dan stellen onze medewerkers met jou een pakket samen. En natuurlijk kun je deze ook laten bezorgen, bij jou of bij de gelukkige die het cadeaupakket krijgt.

Bekijk onze cadeaupakketten

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Kom langs bij ons in de winkel in Groningen of bestel online

Wil je genieten van de lekkerste noten, chocoladeproducten, zoutjes of pitten en zaden? Van maandag tot en met zondag staan wij voor je klaar in onze notenwinkel in de Groningse binnenstad. Wil je liever online bestellen? Ook dat kan. Binnen 48 uur heb je jouw bestelling in huis (levertijd afhankelijk van bestelling en periode).