Courgette taart
met pistache en limoen04 June 2019
Deze courgettetaart (Week van de noot) met pistache is heerlijk fris en zoet van smaak. De taart kan je vergelijken met een worteltjestaart en ook hierbij proef je de groenten niet terug, maar krijg je op deze manier toch wat extra vezels en vitamines binnen. De taart is van binnen prachtig groen van kleur en de pistachenootjes geven een lekkere bite aan het geheel. Ook de “niet- zoetekauwen” zullen genieten van dit taartje!
Ingrediënten voor een taart met een doorsnede van 20 cm
Taart:
- 1,5 grote courgette geraspt
- 2 grote eieren
- 80 ml zonnebloemolie
- 100 gram kristalsuiker
- 6 kardemompeulen (alleen de zaadjes erin)
- 1 tl gemberpoeder
- 80 gram gedopte pistachenootjes
- 150 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- Snuf zout
Siroop:
- 3 limoenen (rasp en sap)
- 75 gram kristalsuiker
- 75 gram gedopte pistachenootjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor, op 180 graden Celsius hetelucht en vet de zijkanten van je bakvorm in met boter en leg op de onderkant een bakpapiertje.
- Vijzel de kardemomzaadjes fijn en doe ze samen met het gemberpoeder, zout, eieren, suiker en olie in een kom. Klopt het geheel goed door elkaar met een garde.
- Rasp de courgette en laat goed uitlekken in een vergiet. Knijp de courgette met je handen goed uit voordat je ze toevoegt aan het beslag. Totaal gewicht van de uitgeknepen courgette moet ongeveer 250 gram zijn.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en roer goed door.
- Hak de pistachenootjes grof en voeg ze als laatste toe aan het beslag en giet het beslag in de bakvorm.
- Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin, als een satéprikker schoon uit de taart komt is de taart gaar.
- Voor de siroop doe je 5het sap en de rasp van de limoenen samen met de suiker in een steelpan.
- Verwarm het mengsel en blijf roeren totdat de suiker volledig is opgelost.
- Laat de siroop 1 minuut koken en haal de pan dan van het vuur. Hak de pistachenootjes en voeg ze toe aan de siroop en roer goed door.
- Laat de siroop met de pistachenootjes 15 minuten afkoelen, zodat de siroop wat dikker wordt.
- Prik met een satéprikker gaatjes in de bovenkant van de taart en giet de siroop over de taart.
- Laat de taart minimaal 30 minuten afkoelen voordat je hem serveert.
Eetsmakelijk!
Meer artikelen
- Roze chocolademousse
- Roze Brownies van Ruby Chocolade
- Chocolade pecantaart
- Kerstkip gevuld met noten
- Amandelstaaf
- 10 leuke coronaproof dingen om te doen met Pasen
- Stamppot spruiten met hazelnoten en pecannoten
- Mango-perzik ontbijttaart
- Chocolade fudge
- Arretjescake
- Spicy kool
- Courgette taart
- Vegan lasagne
- Hartige rabarbertaart
- Cashewnootkoekjes
- Flamkuchen
- Ruby chocolate chip cookies
- Vegan mac and cheese
- Chocolade-notentaart
- Salade
- Mangosalade
- Cashewcrème dessert
- Ruby chocolademousse
- Onze amandelen
- Plaatkoek
- Paasbrood
- Stoofschotel
- Flammkuchen
- Gevulde pompoen
- Raspberry ice cake
- Spicy udon noodles
- Pompoenplaattaart
- Chocolade havermoutkoekjes
- Zoete aardappel brownies
- Pecan pie recept
- Zijn amandelen de oplossing voor mensen met diabetes?
- Dadel speculaascake
- Ruby chocolade