GRATIS BEZORGING VANAF €40
VANDAAG BESTELD BINNEN 48 UUR VERZONDEN
LUXE CADEAU VERPAKKING
  • GRATIS BEZORGING VANAF €40
  • VANDAAG BESTELD BINNEN 48 UUR VERZONDEN
  • LUXE CADEAU VERPAKKING
webwinkel
logo tresbien
logo tresbien

Mangosalade

Hi! mijn naam is Iris maar veel van mijn vrienden noemen me Bo. Op Bites by Bo deel ik graag mijn lekkerste recepten met je! Geen superfoods en kokosbloesemsuiker, maar lekker veel comfortfood, met zoete aardappels en heel veel boter.

Vorige week kreeg ik ineens via Instagram een berichtje van Tres Bien Groningen. Dit is een super leuk bedrijf dat alles vers bereid: ze maken eigen chocolade, noten, pindakaas etc. Vanaf deze week hebben zij de maand van de cashewnoot en zij vroegen zij zich af of ik met hun mooie cashewnoten een leuk receptje wilde maken en delen. Natuurlijk wil ik dat!!!!

Ik had al meteen bedacht dat ik twee gerechten wilde maken, een lekker Asian roerbakgerecht (komt nog online) en deze heerlijke frisse maar toch ook pittige salade. Ik wilde eigenlijk eerst een andere salade maken, maar toen ik dit weekend mango azijn zag staan in de Oil & Vinegar was ik meteen verkocht! Liefde voor alles met mango!!! En de combinatie van friszoete mango met pittige rode peper en heerlijke gezouten cashewnoten is echt hemels!!!

Deze salade is perfect voor de lunch, als lichte maaltijd of om te serveren als bijgerecht op bijvoorbeeld een barbecue. Perfect voor deze zonnige dag!

Ingrediënten (voor 2 personen)

1 rijpe mango

100 gram gezouten cashewnoten

150 gram gerookte kip

1 halve rode peper (of een hele als je van pittig houd)

1 kleine rode ui

1 zak veldsla

Dressing:

3 eetlepels mango azijn* (Oil & Vinegar)

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel sesamolie
Peper en zout

*Als je geen mango azijn hebt kan je ook gewone azijn gebruiken. Mango azijn is wel wat zoeter dan gewone azijn, dus voeg dan eventueel nog een beetje honing toe aan de dressing

Bereiding

Snijd de gerookte kip in plakjes, de mango in blokjes en de rode ui in fijne halve ringen. Haal de zaadjes uit de rode peper (of niet als je van extra pittig houd) en snijd deze ook fijn.

Maak een dressing door de azijn, olijfolie en sesamolie met elkaar te mengen in een klein bakje. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de veldsla over de borden. Leg hierop de plakjes kip, de blokjes mango en dungesneden rode ui. Strooi vervolgens de fijn gesneden rode peper over de salade. Schenk en scheutje dressing over de salade en maak af met een handje gezouten cashewnoten. Eet smakelijk!

usercartchevron-down