Week van de noot!
Kool kan je heel goed rauw in een salade eten. Door het zuur van de limoen en doordat je het dun snijd krijgt het een lekkere frisse crunch. Deze salade is heerlijk bij een mexicaanse bonenschotel, wrap of met een stukje gebakken kip. Maak hem zo spicy als je wilt, door meer of minder chili toe te voegen aan het gerecht.
Ingrediënten:
- 200 gram witte kool, in reepjes
- 200 gram rode kool, in reepjes
- 4 wortels, geraspt
- sap van 1 limoen
- 1 tl zout
- 50 gram granaatappelpitjes
- 50 gram rozijnen
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- bosje koriander, fijngehakt
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 50 gram hazelnoten
- hazelnootolie
crema:
- 100 gram mayonaise
- 200 gram creme fraiche
- sap van 1 limoen
- 1/2 tl gedroogde chilivlokken