Pecan Pie Recept

Pecan pie recept

Pecan Pie by Allison
27 November 2018

Pecan Pie

Een makkelijk, maar lekkere en gezonde taart om te maken. Jekunt de taart als een gezonde variant serveren op een feestje of lekker eenstuk nemen als tussendoortje. Hij vult wel heel erg, dus dit is een gezonde enhonger stillende zoete snack die ook makkelijk mee te nemen is voor onderweg. Ditrecept komt uit het boek ‘On the Go’ van Rens Kroes, alleen heb ik het recepteen beetje aangepast.

Ingrediënten

Bodem:

· 60 gram Kokosolie

·200 gram (ontpitte) Dadels

· 1 ei

· 400 gram Amandelmeel (of andere meel naar wens,zoals haver -, spelt -, volkorenmeel)

Vulling:

· 200 gram Noten naar wens (ik heb een notenmixgebruikt)

· 200 gram (halve) Pecannoten

· 3 Eieren

· Snufje Zout

· 100 milliliter Ahornsiroop

· Mespuntje kardemompoeder (of bakpoeder)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de randen van despringvorm (met een dia van 24 cm) in met kokosolie en bekleed de onderkant meteen stukje bakpapier, zodat je de taart er makkelijk en zonder te breken uitkunt halen. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Als je maar eenkleine keukenmachine hebt (zoals mij), dan zou ik eerst de kokosolie en dedadels en het ei in de keukenmachine doen en daarna samen met het amandelmeelalles in een grote kom doen en dit door elkaar mixen totdat het een plakkerigbeslag wordt en je er een dikke bal van kan kneden. Als je een grotekeukenmachine hebt kun je de kokosolie samen met de dadels, het ei en hetamandelmeel in de keukenmachine doen en mixen tot een plakkerig beslag. Als jezo ongeveer een grote deegbal kan kneden druk je dit uit in de vorm tot eenbodem. Ga met de bolle kant van een lepe over het beslag heen om het mooi gladen egaal te strijken.

Maak vervolgens de vulling. Maal de 200 gram noten naar wensfijn in de keukenmachine en maal dit vervolgens samen met de 3 eieren, eensnufje zout, 100 ml ahornsiroop, mespuntje bakpoeder (of kardemompoeder) doorelkaar. Dan roer je de halve pecanoten er door heen (als je hele pecannotenhebt breek je ze even door de midden). Bewaar eventueel een paar pecannoten tergarnering voor bovenop de taart. Meng alles goed door elkaar en schenk het uitover de bodem leg vervolgens als je wilt de bewaarde pecannoten boven op hetbeslag.

Bak de taart in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.Laat de taart daarna goed! Afkoelen (anders breekt hij) en snijd in kleinepuntjes en bewaar ze in de koelkast.

De taart is ongeveer een week houdbaar, maar je kunt destukken taart ook invriezen zodat je steeds een stuk kunt pakken en ontdooien.Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >