Vegan lasagne met cashew-bechamelsaus || Tres Bien Groningen

Vegan lasagne

met cashew bechamelsaus
04 June 2019

Ingrediënten

'Bolognese' saus:

  • 1 ui
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 aubergine
  • 200 gram tofu
  • 1,5 el soja saus
  • 3 el tomatenpasta
  • 1 blik gesneden tomaten
  • groentebouillon
  • 6 verse basilicumblaadjes
  • 1 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/4 tl komijn
  • 1/2 uipoeder
  • zout & peper

Cashew 'bechamel' saus:

  • 150 gram cashewnoten (een nacht geweekt in water)
  • 160 ml water
  • 1 el citroensap
  • scheutje agave siroop
  • 3 el edelgistvlokken
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zout & peper

Verder nodig:

  • lasagne pastabladen
  • 3 el edelgistvlokken

8800808400-veganlasagne.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verhit wat olijfolie in een pan. Voeg de ui, knoflook en de tofu toe in de pan. Bak tot de tofu bruin begint te worden.
  2. Voeg de tomatenpasta, soja saus, champignons en aubergine toe. Laat het even bakken en voeg daarna de tomaten, groentebouillon en de rest van de kruiden toe. Laat dit trekken voor zo'n 15 minuten.
  3. Om de cashew-saus te maken stop je de geweekte cashewnoten en ander ingredienten in een blender en blend je ze tot een gladde, romige saus. Voeg daarna wat zout en peper toe en roer dit erdoorheen.
  4. Nu ga je lagen maken in een ovenschaal. Begin met een laag van de bolognese saus, dan een laag lasagnebladen en dan een laag bechamelsaus. Herhaal dit tot alles op is of totdat de schaal vol is, eindig met een laag bechamelsaus.
  5. Strooi wat van de edelgistvlokken op de bovenkant en bak het geheel in de oven op 200 graden voor 40 minuten.

Eetsmakelijk



Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >