GRATIS BEZORGING VANAF €40
VANDAAG BESTELD BINNEN 48 UUR VERZONDEN
LUXE CADEAU VERPAKKING
  • GRATIS BEZORGING VANAF €40
  • VANDAAG BESTELD BINNEN 48 UUR VERZONDEN
  • LUXE CADEAU VERPAKKING
webwinkel
logo tresbien
logo tresbien

Chocolade havermoutkoekjes

Chocolade havermout koekjes

Ingrediënten voor circa 9 stuks

· 2 rijpe bananen

· 125 gr havermout (het beste is glutenvrije havermout)

· 2 el cacao

· 25 gr kokosolie

· 50 gr gemengde noten

· 30 gr chocolade van minstens 70% cacao

*Het beste is om zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken.

Toppings:

· 20 gr chocolade van minstens 70% cacao

· 20 gr Callebaut Chocolade gold (Deze is niet gezond, maar wel heel lekker!)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Hak de gemengde noten kort grof in de keukenmachine. Houd de gehakte noten dan even apart in een bakje. Doe vervolgens de havermout in de keukenmachine en mix dit tot het heel fijn is. Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje en voeg dit bij de havermout in de keukenmachine. Breek vervolgens de 30 gr. chocolade in stukjes en mix dit samen met de havermout en de kokosolie in de keukenmachine tot alles fijn is. Breek de bananen in stukjes en voeg dit samen met de cacao toe in de keukenmachine en mix alles tot een glad en plakkerig mengsel. Houd een klein deel van de grof gehakte noten achter ter garnering en roer vervolgens de rest van de grof gehakte noten door het mengsel. Pak de bak plaat en bekleed deze met bakpapier. Maak van het deeg bolletjes en druk ze plat met je hand tot een koek. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de koekjes wilt maken. Ik heb iets grotere koekjes gemaakt en heb ongeveer 9 koeken van het beslag gemaakt. Ik heb de helft van de koeken gegarneerd met de grof gehakte noten en de helft niet.

Bak de koekjes in ongeveer 25 tot 30 minuten af in de voorverwarmde oven. De koekjes blijven een beetje zacht, maar dat hoort zo. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Maak vervolgens de toppings. Ik heb twee verschillende toppings gemaakt, een gezonde (70% cacao chocolade) en een ongezonde variant (Callebaut gold). Smelt de 20 gr. 70% cacao chocolade en de gold chocolade beide apart van elkaar au bain-marie. Wat je ook kunt doen is wat water in de waterkoker koken en vervolgens een bakje met een klein laagje gekookt water vullen. Daarna doe je de chocolade in een klein bakje en zet je deze even in het bakje met kokend water tot de chocolade gesmolten is. Dit herhaal je met de Callebaut Gold chocolade. Laat de chocolade eventjes afkoelen en garneer vervolgens de koekjes met de twee toppings naar wens. De koekjes zijn ongeveer een week houdbaar, maar je kunt ze ook invriezen.

Enjoy!
-Chocolade havermoutkoekjes by Healthylife

usercartchevron-down