Productresultaten: 8
Melkchocolade is – de naam zegt het al – een chocoladesoort die chocolade combineert met melk. Het is de meest populaire chocoladesoort die er is, met name dankzij de verrukkelijke zachte, zoete en romige smaak. Dit zorgt ervoor dat het echt smelt in je mond. Melkchocolade mag pas zo genoemd worden als het tenminste 32% cacao bevat, anders is het geen chocolade meer. Van melkchocolade worden verschillende chocoladeproducten gemaakt, zoals chocoladerepen, chocoladeletters en chocolade-eitjes.
Melkchocolade wordt gemaakt door chocolade met melkpoeder te combineren. Deze methode werd uitgevonden in de 19e eeuw door Henry Nestlé. De basis ingrediënten van melkchocolade zijn cacaomassa, cacaoboter en suiker. Hieraan wordt melk toegevoegd in de vorm van melkpoeder of gecondenseerde melk. Bij melkpoeder is al het water aan de melk onttrokken, waardoor er enkel poeder overblijft. Bij gecondenseerde melk is een deel van het water aan de melk onttrokken en is er suiker aan toegevoegd.
Het is algemeen bekend dat chocolade zeker gezond kan zijn, zolang je het maar met mate eet. Zo is het bijvoorbeeld goed voor je hart- en bloedvaten. Dit geldt vooral voor pure chocolade, maar in mindere mate ook voor melkchocolade. Door het hoge suikerpercentage (50%) en vetpercentage (30%) is het belangrijk dat je een beetje uitkijkt met hoeveel je ervan eet. Maar ach, niet alles wat we eten hoeft gezond te zijn, toch?
Bij Très Bien hebben we verschillende soorten melkchocolade in ons assortiment. Sommige hiervan kun je het hele jaar door eten, anderen zijn vooral bedoeld voor de feestdagen. Onze producten:
Bestel nu online je favoriete melkchocolade bij Très Bien en je hebt het razendsnel in huis. Bestel je vandaag, dan wordt je bestelling binnen 48 uur verzonden. De chocolade wordt gemaakt van echte Callebaut chocolade en ambachtelijk bereid in onze eigen keuken in Groningen. Wil je het liever eerst eens in het echt bekijken? Kom dan gerust eens langs in onze winkel in hartje Groningen.