Raspberry ice cake by Healthy Life By Allison || Très Bien

Raspberry ice cake

met cashewnoten
19 March 2019

- RASPBERRY ICE CAKE -

Deze taart vond ik er zólekker en mooi uitzien, dat ik dacht deze moet ik maken! Ik heb het recept vande website van Rens Kroes gehaald en een beetje aangepast. De taart lijkt weleen beetje op een kwarktaart vind ik, maar smaakt meer naar een frambozenijstaart. Leuk om te maken voor een feestje of om te eten als dessert of gewoonlekker tussendoor. Je steelt met deze taart in ieder geval de show! Het iseigenlijk meer een ijstaart dan een gewone taart, omdat hij in de vriezer moet.Als je de taart er een uurtje uithaalt en daarna op eet dan proeft het eenbeetje naar frambozenijs, wel heel lekker!


Benodigdheden
 • keukenmachine & springvorm 20 cm


Ingrediënten

Voor de bodem:

 1. 210 gram amandelen
 2. 90 gram (Medjul) dadels
 3. ½ tl zout
 4. 40 ml water

Voor de vulling:

 1. 225 gram rauwe cashewnoten
 2. 2 citroenen
 3. 80 g kokosolie
 4. 80 ml ahornsiroop
 5. 100 g (bevroren) frambozen
 6. Extra: vers fruit voor decoratie

Zo maak je het
Let op! Zet de cashewnoten een nacht of 4 uren in warm water te week en zorgdat je genoeg ruimte in de vriezer hebt voor de taart!

De bodem
Doe een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm, zodat de taart er latermakkelijk uit wil. In de medjoul dadels zit vaak een pit, dus snij de dadelseerst open en haal de pit eruit. Snij de dadels dan in stukjes, dan gaat hetmakkelijker stuk in de keukenmachine. Doe de amandelen (ik heb per ongeluk decashewnoten in plaats van de amandelen in de bodem gedaan en de amandelen in devulling, dit kan dus ook!), het zout en de (medjoul) dadels en het water in dekeukenmachine en mix tot een glad mengsel. Bekleed vervolgens de springvormermee. Druk goed aan en spoel de keukenmachine schoon.

De vulling
De middelste laag

Verwarm dekokosolie op het vuur in een klein pannetje tot het gesmolten is, doe alleingrediënten behalve de frambozen in de keukenmachine totdat het een romig geheelwordt. Schep vervolgens 1/3e van de inhoud in de springvorm.

De bovenste laag
Doe vervolgens de frambozen bij de 2/3e vulling en mix alles tot een lekkerdik, roze gekleurd geheel. Schep het mengsel op de 2e laag en strijk het glad.Doe een stuk vershoudfolie over de taart en leg deze in de vriezer. Leg detaart voor ongeveer 5 of 6 uurtjes in de vriezer.

Als je van detaart wilt genieten leg deze dan eerst voor een uurtje uit de vriezer engarneer de taart dan met fruit naar keuze. Ik heb de taart met diepvriesframbozen gemaakt, dus dan moet je de taart niet te lang uit de vriezer latenwant dan smelt deze een beetje en dit is veel minder lekker! De taart is echtheel lekker, vooral met wat vers (diepvries) fruit er op zoals frambozen,aardbeien, bramen en bessen. Nadat ik een paar stukken taart had gesneden hebik hem weer terug in de vriezer gedaan, je kunt de taart ook een paar dagen inde koelkast bewaren. Je kunt de taart ongeveer drie maanden in de vriezerbewaren.


Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >