Roze chocolademousse
Wie verras jij met dit heerlijke dessert?04 February 2022
20 minuten bereiden, 120 minuten wachten
Wist je dat er naast melk, puur en wit nog een vierde chocoladesoort bestaat? De vierde soort is ruby chocolade. Deze chocolade valt op door de frisse roze kleur en fruitige smaak. De kleur en smaak zijn te danken aan de ruby cacaoboon waardoor er dus geen vruchtenaroma's of kleurstoffen aan toegevoegd. Voor wie maak jij dit heerlijke dessert?
Ingrediënten
- 200 ml room
- 200 g ruby chocolade of druppels
- 4 eieren
- 80 g suiker
- 1 mespunt rode bietenpoeder (of rode voedingskleurstof)
Om het af te maken
- 100 g frambozen
- 50 g witte chocolade
- 4 koekjes (roze, bijvoorbeeld kletskoeken met frambozensmaak)
Dit heb je verder nog nodig
- Grote kom
- Kleine kommetjes
- Bak met warm water
- Koelkast
- Mixer
- Spatel
Aan de slag
Stap 1
Splits de eieren en klop de eigelen stevig op. Klop ook de room op en zet beide even apart, dit heb je later weer nodig.
Stap 2
Laat de chocolade au bain-marie smelten (in een kom boven een bak met warm water), roer er eventueel wat rode kleurstof of rode bietenpoeder doorheen zodat je een mooie roze kleur krijgt.
Tip!
Voor de volgende stappen zet je alles van tevoren goed klaar, want je moet erg snel zijn om te voorkomen dat de chocolade niet stolt.
Stap 3
Klop de eigelen op samen met de suiker tot het schuim als een lint van de klopper loopt. Roer er de gesmolten roze chocolade onder, meng tot een homogene massa en schep er meteen, beetje bij beetje en heel voorzichtig, het opgeklopte eiwit onder. Vervolgens spatel je het verder tot een mousse. Schep er tot slot de opgeklopte room onder.
Stap 4
Verdeel over de kommetjes en laat zo’n 2 uur opstijven in de koelkast. Haal het vervolgens uit de koelkast en werk af met stukjes framboos, verkruimelde koekjes, witte chocoladekrullen en ruby chocoladedruppels en genieten maar!
Meer artikelen
- Roze chocolademousse
- Roze Brownies van Ruby Chocolade
- Chocolade pecantaart
- Kerstkip gevuld met noten
- Amandelstaaf
- 10 leuke coronaproof dingen om te doen met Pasen
- Stamppot spruiten met hazelnoten en pecannoten
- Mango-perzik ontbijttaart
- Chocolade fudge
- Arretjescake
- Spicy kool
- Courgette taart
- Vegan lasagne
- Hartige rabarbertaart
- Cashewnootkoekjes
- Flamkuchen
- Ruby chocolate chip cookies
- Vegan mac and cheese
- Chocolade-notentaart
- Salade
- Mangosalade
- Cashewcrème dessert
- Ruby chocolademousse
- Onze amandelen
- Plaatkoek
- Paasbrood
- Stoofschotel
- Flammkuchen
- Gevulde pompoen
- Raspberry ice cake
- Spicy udon noodles
- Pompoenplaattaart
- Chocolade havermoutkoekjes
- Zoete aardappel brownies
- Pecan pie recept
- Zijn amandelen de oplossing voor mensen met diabetes?
- Dadel speculaascake
- Ruby chocolade