20 minuten bereiden, 120 minuten wachten
Wist je dat er naast melk, puur en wit nog een vierde chocoladesoort bestaat? De vierde soort is ruby chocolade. Deze chocolade valt op door de frisse roze kleur en fruitige smaak. De kleur en smaak zijn te danken aan de ruby cacaoboon waardoor er dus geen vruchtenaroma's of kleurstoffen aan toegevoegd. Voor wie maak jij dit heerlijke dessert?
Stap 1
Splits de eieren en klop de eigelen stevig op. Klop ook de room op en zet beide even apart, dit heb je later weer nodig.
Stap 2
Laat de chocolade au bain-marie smelten (in een kom boven een bak met warm water), roer er eventueel wat rode kleurstof of rode bietenpoeder doorheen zodat je een mooie roze kleur krijgt.
Tip!
Voor de volgende stappen zet je alles van tevoren goed klaar, want je moet erg snel zijn om te voorkomen dat de chocolade niet stolt.
Stap 3
Klop de eigelen op samen met de suiker tot het schuim als een lint van de klopper loopt. Roer er de gesmolten roze chocolade onder, meng tot een homogene massa en schep er meteen, beetje bij beetje en heel voorzichtig, het opgeklopte eiwit onder. Vervolgens spatel je het verder tot een mousse. Schep er tot slot de opgeklopte room onder.
Stap 4
Verdeel over de kommetjes en laat zo’n 2 uur opstijven in de koelkast. Haal het vervolgens uit de koelkast en werk af met stukjes framboos, verkruimelde koekjes, witte chocoladekrullen en ruby chocoladedruppels en genieten maar!