Stamppot spruiten | Met hazelnoten en pecannoten

Stamppot spruiten met hazelnoten en pecannoten

Lekker herfstig en gezond
03 March 2020

Op het moment dat de bladeren van de bomen beginnen te dwarrelen en het weer steeds grauwer wordt, krijgen wij Nederlands zin in bockbier, snert én stamppot. Over die laatste gaan we het hebben, want wist je dat je ook veel variaties hebt met noten?

Voor 4 personen
Voorbereiding: ca. 15 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 g kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 400 g spruiten, schoongemaakt
  • 50 g blauw schimmelkaas
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 40 g hazelnoten
  • 40 g pecannoten
  • Peper en zout, gemalen

Bereiding

  1. Blancheer de spruiten in 4-6 minuten in gezouten kokend water. Laat afkoelen en snijd ze in kwarten.
  2. Kook de aardappels gaar in ca. 20 minuten.
  3. Hak de noten grof.
  4. Bak de spekblokjes in een koekenpan en voeg na de 3 minuten de noten toe. Bak tot de noten en het spek krokant zijn.
  5. Giet de aardappels af en stamp tot een puree. Meng de yoghurt en de kaas erdoor.
  6. Schep hierna de spruiten erdoor.
  7. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de spek en noten.
  8. Aan tafel en eet smakkelijk!

Stamppot spruiten met noten


Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >