Stamppot spruiten met hazelnoten en pecannoten
Lekker herfstig en gezond03 March 2020
Op het moment dat de bladeren van de bomen beginnen te dwarrelen en het weer steeds grauwer wordt, krijgen wij Nederlands zin in bockbier, snert én stamppot. Over die laatste gaan we het hebben, want wist je dat je ook veel variaties hebt met noten?
Voor 4 personen
Voorbereiding: ca. 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Ingrediënten
- 400 g kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
- 400 g spruiten, schoongemaakt
- 50 g blauw schimmelkaas
- 125 g gerookte spekblokjes
- 40 g hazelnoten
- 40 g pecannoten
- Peper en zout, gemalen
Bereiding
- Blancheer de spruiten in 4-6 minuten in gezouten kokend water. Laat afkoelen en snijd ze in kwarten.
- Kook de aardappels gaar in ca. 20 minuten.
- Hak de noten grof.
- Bak de spekblokjes in een koekenpan en voeg na de 3 minuten de noten toe. Bak tot de noten en het spek krokant zijn.
- Giet de aardappels af en stamp tot een puree. Meng de yoghurt en de kaas erdoor.
- Schep hierna de spruiten erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout en garneer met de spek en noten.
- Aan tafel en eet smakkelijk!
Meer artikelen
- Stamppot spruiten met hazelnoten en pecannoten
- Mango-perzik ontbijttaart
- Chocolade fudge
- Arretjescake
- Spicy kool
- Courgette taart
- Vegan lasagne
- Hartige rabarbertaart
- Cashewnootkoekjes
- Flamkuchen
- Ruby chocolate chip cookies
- Vegan mac and cheese
- Chocolade-notentaart
- Salade
- Mangosalade
- Cashewcrème dessert
- Ruby chocolademousse
- Onze amandelen
- Plaatkoek
- Paasbrood
- Stoofschotel
- Flammkuchen
- Gevulde pompoen
- Raspberry ice cake
- Spicy udon noodles
- Pompoenplaattaart
- Chocolade havermoutkoekjes
- Zoete aardappel brownies
- Pecan pie recept
- Zijn amandelen de oplossing voor mensen met diabetes?
- Dadel speculaascake
- Ruby chocolade