GRATIS BEZORGING VANAF €40
VANDAAG BESTELD BINNEN 48 UUR VERZONDEN
LUXE CADEAU VERPAKKING
  • GRATIS BEZORGING VANAF €40
  • VANDAAG BESTELD BINNEN 48 UUR VERZONDEN
  • LUXE CADEAU VERPAKKING
webwinkel
logo tresbien
logo tresbien

Dadel speculaascake

- DADEL SPECULAASCAKE –

Het is alweer herfst, daarom vond ik het wel toepasselijk om iets te maken met speculaas. Ik heb de cake met amandelmeel gemaakt, waardoor de cake glutenvrij is. De cake is ook nog eens suikervrij en dus een gezond tussendoortje. Ook zou je de cake kunnen maken met speltmeel of volkorenmeel. Ik koop ook wel eens havervlokken en dan doe ik dit in de keukenmachine, zodat het meel wordt. De cake is echt heel makkelijk en snel te maken. De cake is ook echt lekker. Je proeft echt de speculaas en de noten geven er ook een lekkere twist aan. De cake is ook lekker knapperig.

TIP: De cake is niet super lang houdbaar, omdat het allemaal natuurlijke ingrediënten zijn. Wat je ook kunt doen is de cake in plakjes snijden en een deel invriezen!

Ingrediënten voor 1 cake 23 cm
100 gram (Medjul) dadels
4 eieren
150 gram amandelmeel

50 gram gesmolten kokosolie
2,5 theelepels speculaaskruiden
2 theelepels bakpoeder
Handje noten
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 160 graden.

Verwarm de kokosolie in een pannetje op het vuur tot het gesmolten is en doe het daarna in de keukenmachine. Mix de dadels met de eieren en de kokosolie glad in een keukenmachine.

Voeg het amandelmeel, het bakpoeder, een snuf zout en de speculaaskruiden bij het beslag en mix nog even kort tot een egaal beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem goed in met een bakspray. Giet het beslag voor de speculaascake in de vorm en spreid het goed uit met een spatel. Verdeel noten over de cake.

Bak de speculaascake in 40 – 45 minuten op 160 graden goudbruin. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Variatietip:

· ik heb allerlei noten boven op het beslag gedaan. Je zou ze ook door het beslag heen kunnen doen. Ook zou je in plaats van een assortiment aan noten alleen amandelen en/of wat amandelschaafsel kunnen gebruiken.

· Wil je de cake liever wat zoeter hebben? Dan zou je er ook 40 gram (kokosbloesem)suiker doorheen kunnen doen. Alleen is de cake dan een stuk minder gezond.

-Healthy Life By Allison

usercartchevron-down