Dadel speculaascake

Dadel speculaascake

Healthy Life By Allison
11 October 2018

- DADEL SPECULAASCAKE –

Het is alweer herfst,daarom vond ik het wel toepasselijk om iets te maken met speculaas. Ik heb decake met amandelmeel gemaakt, waardoor de cake glutenvrij is. De cake is ooknog eens suikervrij en dus een gezond tussendoortje. Ook zou je de cake kunnenmaken met speltmeel of volkorenmeel. Ik koop ook wel eens havervlokken en dandoe ik dit in de keukenmachine, zodat het meel wordt. De cake is echt heelmakkelijk en snel te maken. De cake is ook echt lekker. Je proeft echt de speculaasen de noten geven er ook een lekkere twist aan. De cake is ook lekkerknapperig.

TIP: De cake is niet super lang houdbaar, omdat het allemaal natuurlijkeingrediënten zijn. Wat je ook kunt doen is de cake in plakjes snijden en eendeel invriezen!

Ingrediënten voor 1 cake 23 cm
100 gram (Medjul) dadels
4 eieren
150 gram amandelmeel

50 gram gesmolten kokosolie
2,5 theelepels speculaaskruiden
2 theelepels bakpoeder
Handje noten
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 160 graden.

Verwarm de kokosolie in eenpannetje op het vuur tot het gesmolten is en doe het daarna in dekeukenmachine. Mix de dadels met de eieren en de kokosolie glad in eenkeukenmachine.

Voeg het amandelmeel, hetbakpoeder, een snuf zout en de speculaaskruiden bij het beslag en mix nog evenkort tot een egaal beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapierof vet hem goed in met een bakspray. Giet het beslag voor de speculaascake inde vorm en spreid het goed uit met een spatel. Verdeel noten over de cake.

Bak de speculaascake in 40 – 45minuten op 160 graden goudbruin. De cake is klaar als een satéprikker er schoonen droog uitkomt.

Variatietip:

· ik heb allerlei noten boven op het beslaggedaan. Je zou ze ook door het beslag heen kunnen doen. Ook zou je in plaatsvan een assortiment aan noten alleen amandelen en/of wat amandelschaafselkunnen gebruiken.

· Wil je de cake liever wat zoeter hebben? Dan zouje er ook 40 gram (kokosbloesem)suiker doorheen kunnen doen. Alleen is de cakedan een stuk minder gezond.


Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >