Over Ons | Très Bien

Over ons


“Altijd op zoek naar de mooiste producten, met een eerlijk verhaal”

Het verhaal van ondernemer Jaap Lammerts

Op een leuke en eerlijke manier handel doen, dat vinden wij belangrijk, dat zijn onze kernwaarden. Wij verkopen alleen de beste producten, met een eerlijk verhaal, afkomstig uit alle windstreken. Onze cashewnoten komen bijvoorbeeld uit Vietnam, onze hazelnoten uit Italië, wij halen onze pinda’s uit China en de amandelen uit Spanje.

Ik bezoek regelmatig onze leveranciers om te kijken onder welke omstandigheden de noten groeien, geoogst en verwerkt worden (zie foto hieronder). Op die manier kunnen wij met zekerheid zeggen dat alle producten die wij verkopen Fair Trade en onbespoten zijn en dat er geen kinderarbeid aan te pas komt. Zo zorgen wij ervoor dat we u alleen noten van de beste kwaliteit aanbieden.


Op bezoek bij de plantage in Spanje

Très Bien: hoe het allemaal begon

Onze notenzaak is ontstaan in 1971. Mijn ouders, de heer en mevrouw Lammerts, stonden destijds dagelijks met hun notenkraam op de Groningse Vismarkt. In 1982 kwam daar de notenspeciaalzaak bij aan de Stoeldraaierstraat in Groningen, nabij de Vismarkt. Ik heb toerisme gestudeerd, heb nog een jaar in Amerika gezeten, en was niet van plan de notenspeciaalzaak van mijn ouders over te nemen. Toen er gezocht moest worden naar een opvolger voor de notenwinkel, begon het toch te kriebelen. In 1994 ben ik bij de zaak ingegaan.

In 2010 hebben we een groothandel geopend aan de Oeverkruid in Groningen. Op deze locatie is een traditionele keuken, een biologische keuken en een chocolade keuken aanwezig. Alle producten worden hier geleverd, opgeslagen, eventueel bewerkt (gebrand), geproduceerd (bijv. de bonbons en pindarotsjes) en verstuurd naar binnen- en buitenland. Wij leveren zowel aan particulieren als zakelijke klanten.

De notenkraam die op de Vismarkt stond hebben we niet meer. Maar natuurlijk hebben we dezelfde kwaliteit en service in onze winkel en ook online vind je dat terug in onze mooie producten.

De leveranciers van Très Bien

Wij doen zaken met leveranciers waar mijn ouders ook al zaken mee deden. Dat schept vertrouwen, van beide kanten. We hebben een goede band met al onze leveranciers. We bespreken de handel, het veranderende klimaat, maar ook hoe het met de kinderen gaat. Dat vind ik belangrijk, om te weten met wie ik zaken doe. Onze leveranciers zijn vaak ook kleine familiebedrijven en hardwerkende ondernemers. Het is mooi om elkaar te kunnen helpen.


Op bezoek bij de coörporatie die de noten pelt, sorteert, eventueel blancheert en verpakt

Passie voor mooie producten

Het mooie aan onze winkel is dat we veel vaste klanten hebben. Blije klanten, daar worden we zelf ook blij van. Wij hebben passie voor het vak, voor de producten die we verkopen en hopen dat over te brengen op onze klanten. Samen met mijn vrouw Titia, onze kinderen Max en Kyra (die naast hun studie ook meehelpen in de winkel), en ons personeel staan wij elke week weer voor onze klanten klaar, en hopen we op nog meer tevreden gezichten.

Kom eens bij ons langs

Bent u nieuwsgierig geworden naar ons bedrijf? Kom gerust een langs in onze winkel aan de Stoeldraaierstraat. Wij laten u graag kennismaken met onze mooie producten. Plaatst u liever een bestelling online? Ook dat kan! Wij bezorgen onze producten in binnen- en buitenland, en leveren aan zowel particuliere als zakelijke relaties.


Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >