- Plaatkoek met appel en kaneel -
Ingrediënten:
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 500 gram donkerbruine basterdsuiker
- 250 gram havermout
- 400 gram roomboter
- 300 gram amandel schaafsel
- kaneel
- +/- 1 kg zoetzure appels, geschild
Bereiding:
- Meng zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker en havermout mengen in grote kom.
- Smelt de boter smelten en roer dit door het mengsel.
- Doe ruim de helft van dit mengsel op de bakplaat en druk dit goed aan met een lepel.
- Rasp de appels grof.
- Doe de kaneel en de helft van de amandelschaafsel bij de appels.
- Verspreid het appelmengsel over de bodem .
- Verkruimel de rest van het deegmengsel bovenop het appelmengsel.
- Strooi de rest van de amandel schaafsel er over.
- Bak de plaattaart ongeveer 60 minuten bakken op 190°

Eetsmakelijk!