Cashewnoten kopen | De lekkerste cashewnoten van Très Bien

De lekkerste cashewnoten kopen? Met cashewnoten van Très Bien kun je de gezondheid een boost geven. Deze noten zitten namelijk vol gezonde vetten en mineralen die onder andere jouw bloedsomloop ten goede komt. Hierdoor worden cashewnoten al jaren beschouwd als een gezond tussendoortje. Bekijk snel het gehele assortiment aan cashewnoten bij Très Bien.

4 artikelen  

Verwijder alle


Kies voor een gezonder tussendoortje met cashewnoten

Het is inmiddels bij veel mensen bekend dat cashewnoten gezond zijn. Toch weten maar weinig mensen dat deze noten echte caloriebommen zijn. Cashewnoten bevatten immers ontzettend veel calorieën, waardoor een handje per dag genoeg is. Wanneer je iedere dag een hand vol van deze noten eet dan krijg je veel vitamine B binnen. Deze vitamine draagt bij aan een goede gezondheid en je spiergroei. Daarnaast bevatten de noten zelfs vitamine E en K. Dit zegt je waarschijnlijk niets, maar vitamine E werkt als antioxidant en beschermt daardoor de cellen, organen en bloedvaten. Vitamine K daarentegen zorgt voor een betere bloedstolling en voor de aanmaak van botten. Wil je echt het verschil maken? Kies dan eens voor ongebrande of ongezouten cashewnoten.

De cashewnoten groeien aan Kasjoebomen

Cashewnoten worden al decennialang gegeten en zijn inmiddels de favoriete noten van Nederland. Niet voor niets eten we gemiddeld 1,2 kilo per persoon per jaar aan cashewnoten. Ondanks dat we ieder jaar ontzettend veel cashewnoten eten, is de herkomst van deze noot voor de meeste Nederlanders volkomen onbekend. De cashewnoten zijn eigenlijk vruchten van de Kasjoeboom die voornamelijk groeit in Azië. Daarnaast groeien deze bomen ook in het gebied van Brazilië tot Midden-Amerika. Tegenwoordig is de grootste producent van deze noten Vietnam. Vrijwel de meeste cashewnoten die in ons land te vinden zijn komen hier vandaan.

Cashewnoten hebben oorspronkelijk een velletje

Het is inmiddels bekend dat alle lekkere cashewnoten die wij met zijn allen eten vooral worden geïmporteerd vanuit Vietnam. Hier groeien de bomen in een tropisch klimaat die een schijnvrucht produceert. Dit is een vrucht waarvan het zaad verstopt zit in een hard omhulsel. Enkele voorbeelden hiervan zijn abrikozen, kersen en perziken. Deze schijnvrucht is relatief onbekend in Europa, omdat het slechts kort houdbaar is. Hierdoor wordt deze vrucht niet of nauwelijks geëxporteerd. Uit iedere schijnvrucht van de Kasjoeboom groeit maar één cashewnoot. Deze noot bevindt zich in een giftig velletje. Tijdens het oogsten van de cashewnoten wordt dit velletje verwijderd, waardoor het uiteindelijk geschikt is voor menselijke consumptie.

Koop jouw cashewnoten bij Très Bien

Wil jij gezonder gaan snacken met cashewnoten? Kom dan naar Très Bien en ontdek ons biologisch assortiment. Zo vind je in ons aanbod cashewnoten die op verschillende manieren zijn bereid. Hierdoor is het mogelijk om de noten op diverse manieren te gebruiken. Hierbij kan je denken aan een tussendoortje, door een gerecht of als toevoeging aan een salade. Natuurlijk kan je bij ons ook terecht voor andere gezonde producten. Enkele voorbeelden hiervan zijn zuidvruchten, superfoods en muesli. Hiermee bieden wij een uitgebreid assortiment om jouw gezondheid een boost te geven. Koop snel jouw cashewnoten bij Très Bien en wie weet snack jij straks een stuk gezonder!

Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Cadeaupakket of relatiegeschenk? Ook dat is mogelijk

Ben je op zoek naar een cadeaupakket of een relatiegeschenk? Ook die vind je bij Très Bien! Geef een Gold pakket cadeau aan jouw zakenrelatie, of een Oogstmand aan een jarige. Stel je liever zelf iets samen? Kom eens langs in onze winkel, dan stellen onze medewerkers met jou een pakket samen. En natuurlijk kun je deze ook laten bezorgen, bij jou of bij de gelukkige die het cadeaupakket krijgt.

 

Bekijk onze cadeaupakketten

 

Très Bien: de mooiste producten, met liefde bereid

Bij ons vind je de beste kwaliteitsproducten van Nederland, die altijd met liefde zijn bereid. Onze gepassioneerde medewerkers hebben verstand van en liefde voor onze mooie producten. Service leveren wij met een glimlach en wij helpen je graag met het vinden van het gewenste product. Blije klanten, daar worden wij zelf ook blij van.

Cadeaupakket of relatiegeschenk? Ook dat is mogelijk

Ben je op zoek naar een cadeaupakket of een relatiegeschenk? Ook die vind je bij Très Bien! Geef een Gold pakket cadeau aan jouw zakenrelatie, of een Oogstmand aan een jarige. Stel je liever zelf iets samen? Kom eens langs in onze winkel, dan stellen onze medewerkers met jou een pakket samen. En natuurlijk kun je deze ook laten bezorgen, bij jou of bij de gelukkige die het cadeaupakket krijgt.

Bekijk onze cadeaupakketten

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Kom langs bij ons in de winkel in Groningen of bestel online

Wil je genieten van de lekkerste noten, chocoladeproducten, zoutjes of pitten en zaden? Van maandag tot en met zondag staan wij voor je klaar in onze notenwinkel in de Groningse binnenstad. Wil je liever online bestellen? Ook dat kan. Binnen 48 uur heb je jouw bestelling in huis (levertijd afhankelijk van bestelling en periode).