Cashewnoten Kopen? | Vers gebrand of ongebrand | Très Bien

Op zoek naar cashewnoten? In het assortiment van Très Bien vind je noten, ongebrand, gebrand of met een pikante bite in onze online shop! Cashewnoten zijn hartstikke populair in heel Europa. Ze worden zowel bij de borrel gegeten, maar ook in rijstgerechten of als tussendoortje. En ze zijn ook nog eens gezond!

4 artikelen  

Verwijder alle


Cashewnoten gezond?

Cashewnoten zijn gezonde noten, echter bestaan ze wel uit een grote hoeveelheid calorieën. Een handje per dag is daarom voldoende. Cashewnoten zijn rijk aan vitaminen, zoals vitamine B die bijdraagt aan een goede gezondheid en je spiergroei. Daarnaast zijn vitamine E en K aanwezig. Vitamine K draagt bij aan een goede bloedstolling en voor de aanmaak van botten. Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt de cellen, bloedvaten, organen en weefsel. Als je het houdt bij een handje per dag, kan zeker gezegd worden dat cashewnoten gezond zijn.

Hoe groeien cashewnoten?

Een cashewnoot is het zaad van een Anacardium occidental, ook wel bekend als de Kasjoeboom. Cashewnoten groeien voornamelijk in het Caribisch gebied en in Brazilië tot aan Midden-Amerika. De grootste producent is Vietnam, de meeste cashewnoten uit Nederland worden dan ook geïmporteerd vanaf Vietnam. Het zaad groeit onder een schijnvrucht, deze vrucht is minder bekend omdat de houdbaarheid heel kort is, het kan daarom niet worden geëxporteerd. Uit elke vrucht, groeit maar één cashewnoot die zich bevindt in een soort velletje. Dit velletje is giftig en wordt daarom verwijderd.

Cashewnoten kopen online

Cashewnoten kun je gemakkelijk online kopen in de webshop van Très Bien. Bij een bestelling van boven de €40,- wordt de gehele bestelling gratis bij jou thuis geleverd. Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie. Het kan natuurlijk voorkomen dat je om een bepaalde reden niet tevreden bent. Ook dan helpen we je graag! Stuur een foto van het product met uitleg naar info@tresbiengroningen.nl of bel ons op 050-3139376.


Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >