Productresultaten: 1
Pijnboompitten zijn de zaden die groeien aan een den. Er zijn vier verschillende dennensoorten waarvan je deze zaden kunt eten. Pijnboompitten zijn heerlijk om te eten in verschillende gerechten en bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Doordat dennen langzaam groeien en de oogst van pijnboompitten arbeidsintensief is, zijn ze relatief duur. Maar je vindt ze nergens goedkoper als bij Très Bien!
Pijnboompitten zijn de zaden die groeien aan een den. Er zijn vier verschillende dennensoorten waarvan je deze zaden kunt eten. Pijnboompitten zijn heerlijk om te eten in verschillende gerechten en bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Doordat dennen langzaam groeien en de oogst van pijnboompitten arbeidsintensief is, zijn ze relatief duur. Maar je vindt ze nergens goedkoper als bij Très Bien!
Pijnboompitten zijn heerlijk om toe te voegen aan allerlei recepten. Vooral in de Italiaanse keuken worden ze veel gebruikt, bijvoorbeeld in pestogerechten. Doordat ze rijk zijn aan olie en een harsachtige smaak hebben zijn ze ook erg lekker in salades en bij carpaccio. Met pijnboompitten kun je simpelweg veel kanten op.
Veel mensen houden ervan om pijnboompitten te roosteren. Ongeroosterde zijn ze namelijk vrij flauw en smaakloos. Door ze te roosteren in de pan, de oven of de magnetron creëer je een veel rijkere smaak. Let wel goed op dat je de pitten niet laat aanbranden. Dit komt namelijk erg precies.
Jazeker, pijnboompitten zijn over het algemeen erg gezond. Ze bevatten dan wel vrij veel calorieën, maar dit wordt gecompenseerd door de vele gezonde voedingsstoffen die erin zitten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren, die goed zijn voor je hersenen, je longen en je hart. Ze helpen namelijk hart- en vaatziekten tegen te gaan. Ook bevatten pijnboompitten veel vitamine K, wat zorgt voor een betere bloeddoorstroming en stevigere botten, en antioxidanten, die je lichaam reinigen van ziekmakende stoffen.
Het eten van bepaalde soorten pijnboompitten kan leiden tot tijdelijke smaakverstoringen. Hierbij ervaar je enkele dagen of zelfs weken een bittere, metaalachtige smaak bij elke hap die je eet en elke slok die je drinkt. Ondanks dat het vervelend is, levert het geen gevaar op voor je gezondheid. Deze smaakstoornis is alleen vastgesteld bij het eten van pitten van de Pinus armandii, die we in onze webshop niet verkopen.
Als je pijnboompitten goed bewaart, kun je ze tot wel een jaar goed houden. Hiervoor moet je ze luchtdicht in de koelkast bewaren. Wil je ze nog langer bewaren, stop ze dan in de vriezer. Zo blijven ze tot wel vijf jaar goed.
Bij Très Bien koop je de lekkerste pijnboompitten van de Siberica-den uit China. Deze bieden wat ons betreft namelijk de allerbeste prijs/kwaliteitverhouding. Bovendien zetten wij deze pitten ook nog eens als goedkoopste in de markt. Bestel ze gauw in onze webshop en je hebt ze binnen noot time in huis. Of kom eens langs in onze winkel in hartje Groningen!