Rozijnen
Rozijnen van Très Bien zijn lekker, gezond en bestel je gemakkelijk in onze webshop. Rozijnen zijn zo razend populair omdat ze op zoveel manieren geserveerd kunnen worden. Ze kunnen onder andere gebruikt worden in muesli, diverse gerechten, notenmixen en kunnen daarnaast ook als losse snack genuttigd worden. In de webshop van Très Bien kun je kiezen uit een breed scala aan mogelijkheden wat rozijnen betreft. Bekijk hieronder het volledige aanbod wat rozijnen betreft van Très Bien.
4 artikelen
Verwijder alleHoe worden rozijnen gemaakt?
Rozijnen worden gemaakt van druiven. De druiven dienen eerst het gehele groeiproces te doorlopen. Nadat de druiven rijp en vol van smaak zijn, worden deze geplukt. Door de druiven vervolgens te drogen wordt het vocht uit de druiven geëxtraheerd. Als de druiven volledig opgedroogd zijn, zijn de druiven veranderd in kleinere compacte druiven, ook wel de rozijn genoemd! Hierbij valt op dat zowel de blauwe als de gele rozijnen van dezelfde druiven worden gemaakt. Beide rozijnen worden gemaakt van witte druiven. Van blauwe druiven kunnen namelijk geen rozijnen worden gemaakt! De verschillende kleuren ontstaan door de verschillende droogprocessen van de witte druif. Als de witte druif voorafgaand aan het drogen wordt ondergedompeld in een mengsel genaamd Potas zal de druif een gele kleur krijgen. Als de witte druif hier niet in wordt ondergedompeld, zal tijdens het droogproces de blauwe rozijn ontstaan!
Gebruik van rozijnen
Rozijnen zijn ontzettend rijk van smaak. Doordat ze zo rijk van smaak zijn, kunnen ze in kleine hoeveelheden al in grote behoeften voorzien. Als je bijvoorbeeld een gerecht kookt waarin rozijnen toegevoegd moeten worden, dan heb je vaak aan een handjevol al genoeg. Ook als tussendoortje hoef je er niet veel van te eten om een verzadigd gevoel te ervaren. Doordat het allemaal ingekrompen druiven zijn, vullen de rozijnen je een stuk meer dan je zou verwachten aan de hand van de grootte van het product.