Rozijnen online kopen | 100% kwaliteitsgarantie | Très Bien

Rozijnen van Très Bien zijn lekker, gezond en bestel je gemakkelijk in onze webshop. Rozijnen zijn zo razend populair omdat ze op zoveel manieren geserveerd kunnen worden. Ze kunnen onder andere gebruikt worden in muesli, diverse gerechten, notenmixen en kunnen daarnaast ook als losse snack genuttigd worden. In de webshop van Très Bien kun je kiezen uit een breed scala aan mogelijkheden wat rozijnen betreft. Bekijk hieronder het volledige aanbod wat rozijnen betreft van Très Bien.

4 artikelen  

Verwijder alle


Hoe worden rozijnen gemaakt?

Rozijnen worden gemaakt van druiven. De druiven dienen eerst het gehele groeiproces te doorlopen. Nadat de druiven rijp en vol van smaak zijn, worden deze geplukt. Door de druiven vervolgens te drogen wordt het vocht uit de druiven geëxtraheerd. Als de druiven volledig opgedroogd zijn, zijn de druiven veranderd in kleinere compacte druiven, ook wel de rozijn genoemd! Hierbij valt op dat zowel de blauwe als de gele rozijnen van dezelfde druiven worden gemaakt. Beide rozijnen worden gemaakt van witte druiven. Van blauwe druiven kunnen namelijk geen rozijnen worden gemaakt! De verschillende kleuren ontstaan door de verschillende droogprocessen van de witte druif. Als de witte druif voorafgaand aan het drogen wordt ondergedompeld in een mengsel genaamd Potas zal de druif een gele kleur krijgen. Als de witte druif hier niet in wordt ondergedompeld, zal tijdens het droogproces de blauwe rozijn ontstaan!

Gebruik van rozijnen

Rozijnen zijn ontzettend rijk van smaak. Doordat ze zo rijk van smaak zijn, kunnen ze in kleine hoeveelheden al in grote behoeften voorzien. Als je bijvoorbeeld een gerecht kookt waarin rozijnen toegevoegd moeten worden, dan heb je vaak aan een handjevol al genoeg. Ook als tussendoortje hoef je er niet veel van te eten om een verzadigd gevoel te ervaren. Doordat het allemaal ingekrompen druiven zijn, vullen de rozijnen je een stuk meer dan je zou verwachten aan de hand van de grootte van het product.

Rozijnen bestellen bij Très Bien

Doordat rozijnen direct voortkomen uit druiven, zijn ze niet duur! Je kunt al rozijnen bestellen bij Très Bien vanaf slechts 1 euro 99 per 250 gram. Hierdoor is het product enorm toegankelijk en ben je zeker niet de hoofdprijs kwijt voor een mooi en smaakvol product. Zoals je van ons gewend bent ontvang je de producten over het algemeen binnen enkele dagen bij je thuis. Daarnaast is de bezorging al gratis vanaf een bestelling van slechts 40 euro. Als je verder nog vragen heeft betreft rozijnen bestellen bij Très bien, neem dan gerust contact met ons op! We staan je graag te woord en helpen je met al je vragen.

Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >