Gedroogde vijgen online kopen | Très Bien

De lekkerste en gezondste vijgen koop je online bij Très Bien. In onze winkel vind je een mooi aanbod aan heerlijke gedroogde vijgen. De vijg is één van de oudste bekend…

2 artikelen  

Verwijder alle


e vruchten ter wereld en werd al in 9.000 voor Christus verbouwd in de Jordaan-vallei in het Midden Oosten. Tegenwoordig groeien vijgen veel in Zuid-Europa en andere regio’s in het Middellandse Zeegebied. Ze zijn een lekkere snack voor tussendoor en bovendien erg gezond. Bekijk ons assortiment hieronder!

Gedroogde vijgen kopen

Qua vijgen wordt er onderscheid gemaakt tussen verse en gedroogde exemplaren. In onze webshop koop je online meerdere soorten gedroogde vijgen. Deze zijn, in tegenstelling tot verse exemplaren, het hele jaar door verkrijgbaar. Een ander groot verschil is dat gedroogde vijgen veel meer calorieën en suikers bevatten. Dit komt doordat bij het drogen al het water eruit onttrokken wordt, waardoor er in verhouding veel meer calorieën overblijven. Door het hoge suikergehalte zijn gedroogde vijgen zeer geschikt als suikervervanger of als energieboost voor mensen die veel sporten.

Zijn vijgen gezond?

Over het algemeen zijn vijgen een heerlijk gezond tussendoortje. Ze bevatten bijvoorbeeld erg veel vitaminen en mineralen. Ook zijn ze rijk aan vezels, waardoor ze goed zijn voor de stoelgang en de spijsvertering. Ook verklein je het risico op hart- en vaatziekten als je ze regelmatig eet. Door het hogere aantal calorieën en suikers zijn gedroogde vijgen wel wat minder gezond dan verse. Het is dus belangrijk dat je ze met mate eet. Als je hierop let zijn ze een zeer gezonde toevoeging aan je dieet.

Vijgen eten

Vijgen kun je eten op verschillende manieren, bijvoorbeeld als tussendoortje of als ingrediënt in een lekkere salade. Als je ze te lang laat liggen, kunnen ze wel wat hard worden. Dit is echter prima op te lossen door ze te stomen of te weken in water.

Online gedroogde vijgen kopen bij Très Bien

Bij Très Bien koop je online meerdere soorten gedroogde vijgen die op een ambachtelijke manier worden bereid. Zo verkopen wij erg lekkere grote vijgen, maar we hebben ze ook in een snackformaat, waardoor je ze gemakkelijk als een tussendoortje kunt eten. Bestel ze nu en je hebt ze binnen noot time in huis. Wil je ze liever eerst eens in het echt bekijken? Kom dan gerust eens langs in onze winkel in hartje Groningen.


Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >