Chocolade pecantaart recept

Chocolade pecantaart

Een heerlijk recept van Marianne's keuken met een karamel noten vulling en chocolade genache
09 November 2021

Chocoladecake

  • 220 gram bloem
  • 60 gram cacao
  • 350 gram suiker
  • 2 tl baksoda
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 180 gram zure room
  • 120 ml karnemelk
  • 2 tl vanille extract
  • 120 ml heet water
  • 180 gram chocolade (melk of puur)

Chocolademousse

  • 3 eieren
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 el suiker
  • Snuf zout

Karamel noten vulling

Chocolade genache

  • 200 gram chocolade
  • 210 ml slagroom


Instructie

  1. kool het blikje gecondenseerde melk in water voor zo’n 1,5 uur. Houd de deksel goed op de pan en controleer af en toe of het blikje nog wel onder water staat. Zo niet, vul even het water bij. Laat het blikje volledig afkoelen. Dit is de karamel!

Chocoladecake:

  1. Warm de oven voor op 170 graden (onder boven). Vet 3 - 20cm bakpannen in of bedek het met bakpapier.
  2. Meng het bloem, cacao, suiker, baksoda, bakpoeder en zout in een kom.
  3. Meng de olie, eieren en zure room in een ander kom. Als dit 1 geheel is voeg je de karnemelk en vanille toe.
  4. Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en samen met het hete water mix je dit tot dit 1 geheel is. Spatel de chocolade in stukjes er doorheen.
  5. Verdeel het beslag over de bakpannen en bak de cakes voor zo’n 20 minuten. Steek er een saté prikker in en als deze er droog uit komt is de cake gaar.
  6. Laat volledig afkoelen in de bakvorm.

Chocolademousse

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Split de eieren en klopt de eiwitten met het snufje zout luchtig.
  3. Wanneer de eiwitten luchtig geklopt zijn voeg je het suiker toe en klopt je verder tot de eiwitten goed stijf zijn. Je kan de kom op zijn kop houden zonder dat het er uitvalt.
  4. Doe de eidooiers bij de gesmolten chocolade en roer even door.
  5. Spatel het eiwit door de chocolade en zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.

Opbouwen

  1. Pak een laag chocolade cake, verdeel de chocolademousse hier rijkelijk overheen. Leg daar een chocolade cake overheen.
  2. Meng de karamel met de noten en verdeel dit mengsel over de cake. Leg de laatste cake laag er overheen.

Chocolade genache

  1. Verwarm de slagroom in een pannetje. Breng het net niet aan de kook.
  2. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe.
  3. Als het nog te dun is om te verwerken laat je het nog even afkoelen totdat het goed te verwerken is.
  4. Giet de chocolade genache over de taart heen en smeer af. Decoreer met extra noten of fruit naar wens.


Variëren?

  • Naast pecan noten zijn andere noten zoals walnoten of hazelnoten ook ontzettend lekker! Hier kun je mee experimenteren.
  • Liefhebber van karamel zeezout? Voeg bij het karamel noten mengsel nog wat grove zeezout korrels toe.


Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >