Gedroogde cranberries online kopen | Très Bien

De gedroogde cranberries van Très Bien zijn van de beste kwaliteit en hebben een heerlijke lichtzure smaak. In ons assortiment vind je cranberries, ook wel veenbessen, licht gezoet met suiker of veenbessen van biologische afkomst die gezoet zijn met appelconcentraat.

3 artikelen  

Verwijder alle


Gedroogde cranberries: lekker en gezond

Cranberries of veenbessen zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje. Door de vitamines die de bessen bevatten is de cranberry niet alleen lekker, maar zeker ook gezond. Zo bevatten de biologische gedroogde cranberries vitamine C, verschillende vitamines B, vitamine E en vitamine K. Daarnaast bevatten de cranberries ook vele mineralen, zoals koper, kalium, calcium, fosfor en zink. Ook vezels en anti-oxidanten vind je terug in onze heerlijke veenbessen.

Oorsprong van onze cranberries

De cranberries worden in het Nederlands ook wel veenbessen genoemd. Deze bessen komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika, waar de Indianen ze al aten. De besjes zijn te vinden op drassig land. Het land moet hier ten alle tijden nat zijn. Een droge en hete zomer zou zomaar de hele oogst kunnen bederven. Later werden ze meegenomen op grote zeereizen en zo kwamen ze ook in ons land terecht. Op kleine schaal worden de bessen op Nederlandse bodem gekweekt. Door de bessen te drogen, blijven ze veel langer goed en door het droogproces blijven veel van de goede voedingswaarden en smaak behouden.

Welke soorten cranberries kun je online kopen?

  • Cranberry fruit mix
  • Cranberries met appeldiksap
  • Cranberries gezoet
  • Gedroogde cranberries gebruiken

Gedroogde cranberries zijn uitermate geschikt om te gebruiken tijdens het ontbijt. Meng ze bijvoorbeeld met jouw favoriete muesli en yoghurt.Ook is het mogelijk om gedroogde cranberries te combineren met vleesgerechten, zoals kalkoen, kip, eend of wild. Zo is bijvoorbeeld cranberrysaus een onmisbaar onderdeel van het typisch Amerikaanse Thanksgiving diner.

  • Arretjescake met kokos en cranberries

Gedroogde cranberries kopen bij Trés Bien

Wat jouw favoriete soort cranberries ook zijn, bij Trés Bien ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Dagelijks vers bereid en verpakt. Bestel jouw hazelnoten gemakkelijk online en je hebt ze binnen noot-time in huis.


Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >