Biologische noten kopen | De lekkerste duurzame noten bij Très Bien

Wil jij biologische noten kopen? Om de natuur te beschermen is het verstandig om de overstap naar biologische noten te maken. Laat je bij Très Bien verrassen door het grote assortiment aan duurzame noten. Al deze noten zijn op een verantwoorde manier geproduceerd, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken om het milieu. Bekijk snel het assortiment van Très Bien en geniet van heerlijke fairtrade noten tegen een eerlijke prijs!

35 artikelen  Waarom biologische noten?

Steeds meer Nederlanders maken zich zorgen om de ecologische voetafdruk die zij achterlaten op de aarde. Dit is niet zo vreemd aangezien we al enkele jaren te maken hebben met een klimaatcrisis. Hierdoor blijft het onduidelijk of de toekomstige generaties nog kunnen genieten van de wonderen uit de natuur. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel consumenten die kiezen voor biologisch eten. De voedselproductie, consumptie en verspilling is immers wereldwijd de belangrijkste oorzaak van het verdwijnen van flora en fauna. Om de natuur te beschermen is het dan ook verstandig om de overstap naar biologische noten te maken. Bekijk snel het assortiment van Très Bien en geniet van heerlijke fairtrade noten tegen een eerlijke prijs!

Het verschil tussen biologische en fairtrade noten

Vandaag de dag zijn zowel biologisch als fairtrade twee termen die in ieder gesprek over milieuvriendelijker leven voorbijkomt. Ondanks dat dit twee veel gebruikte termen zijn, weten maar weinig mensen wat het verschil is tussen beiden. Wanneer iemand spreekt over biologische noten dan wordt hiermee de manier van produceren mee bedoeld. Zijn er geen giftige bestrijdingsmiddelen gebruikt? En op welke manier worden de noten vervoerd? Dit zijn enkele vragen waar iedere verkoper van biologische noten antwoord op weet te geven. Bij fairtrade noten gaat het dan juist vooral om de notenboer die een eerlijke prijs krijgt voor de etenswaren. Hierdoor zijn fairtrade noten over het algemeen duurder dan biologische noten.

Geen gebruik van bestrijdingsmiddelen bij biologische noten

Wist je dat biologische noten op een volledig natuurlijke manier zijn geproduceerd? Er wordt namelijk gedurende de groei van de noot geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. Deze pesticide zit vol met gevaarlijk stoffen die het milieu ernstig aantasten. Om te voorkomen dat onze aarde permanent beschadigd blijft, zetten notenboeren bij de productie van duurzame noten vooral natuurlijke bestrijdingsmiddelen in. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan lieveheersbeestjes bij de bestrijding van bladluis. Daarnaast moet de notenboer regelmatig de grond controleren op giftige stoffen. Wanneer een paranotenboom aan een rivier staat waarin een fabriek giftige stoffen dumpt, dan moet de notenboer direct maatregelingen nemen om de grond schoon te houden. Dit is erg arbeidsintensief waardoor de prijs van biologische noten hoger is.

Geniet van 100% fairtrade noten

Bij Très Bien weten wij als geen ander dat wij de natuur moeten koesteren. Daarom verkopen wij alleen fairtrade noten waarvan wij daadwerkelijk de herkomst van weten. Dit controleren wij door regelmatig op bezoek te gaan bij onze producenten. Op deze manier kunnen wij zien onder welke omstandigheden de noten groeien, geoogst en verwerkt worden. Hiermee weet je ook direct zeker dat de notenboer een eerlijke prijs krijgt voor zijn noten. Dit laat de duurzame noten net even iets lekkerder smaken!

Biologische noten kopen bij Très Bien

Wil jij biologische noten kopen? Kom dan naar Très Bien en laat je verrassen door ons groot assortiment aan duurzame noten. Zo vind je bij onder andere walnoten, pecannoten en cashewnoten. Al deze noten zijn op een verantwoorde manier geproduceerd, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken om het milieu. Daarnaast krijg je bij ons altijd gratis verzending vanaf €40 en verzenden wij op een CO2 neutrale manier. Dit zorgt ervoor dat jouw fairtrade noten niet bijdragen aan jouw ecologische voetafdruk. Door biologische noten te kopen bij Très Bien draag je dus bij aan een duurzamere wereld voor de toekomstige generaties.

Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Cadeaupakket of relatiegeschenk? Ook dat is mogelijk

Ben je op zoek naar een cadeaupakket of een relatiegeschenk? Ook die vind je bij Très Bien! Geef een Gold pakket cadeau aan jouw zakenrelatie, of een Oogstmand aan een jarige. Stel je liever zelf iets samen? Kom eens langs in onze winkel, dan stellen onze medewerkers met jou een pakket samen. En natuurlijk kun je deze ook laten bezorgen, bij jou of bij de gelukkige die het cadeaupakket krijgt.

 

Bekijk onze cadeaupakketten

 

Très Bien: de mooiste producten, met liefde bereid

Bij ons vind je de beste kwaliteitsproducten van Nederland, die altijd met liefde zijn bereid. Onze gepassioneerde medewerkers hebben verstand van en liefde voor onze mooie producten. Service leveren wij met een glimlach en wij helpen je graag met het vinden van het gewenste product. Blije klanten, daar worden wij zelf ook blij van.

Cadeaupakket of relatiegeschenk? Ook dat is mogelijk

Ben je op zoek naar een cadeaupakket of een relatiegeschenk? Ook die vind je bij Très Bien! Geef een Gold pakket cadeau aan jouw zakenrelatie, of een Oogstmand aan een jarige. Stel je liever zelf iets samen? Kom eens langs in onze winkel, dan stellen onze medewerkers met jou een pakket samen. En natuurlijk kun je deze ook laten bezorgen, bij jou of bij de gelukkige die het cadeaupakket krijgt.

Bekijk onze cadeaupakketten

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Kom langs bij ons in de winkel in Groningen of bestel online

Wil je genieten van de lekkerste noten, chocoladeproducten, zoutjes of pitten en zaden? Van maandag tot en met zondag staan wij voor je klaar in onze notenwinkel in de Groningse binnenstad. Wil je liever online bestellen? Ook dat kan. Binnen 48 uur heb je jouw bestelling in huis (levertijd afhankelijk van bestelling en periode).