Nougat kopen | De lekkerste oer-Hollandse nougat van Très Bien

Verras vrienden en familie door de oer-Hollandse nougat te kopen bij Très Bien. Deze lekkernij is al jarenlang de favoriet bij echte zoetekauwen. Dit is niet zo gek aangezien nougat zijn smaaksensatie krijgt door het gebruik van zowel suiker als honing. Hierdoor is deze lekkernij heerlijk zoet. Door de toevoeging van verschillende soorten noten en vruchten krijgt nougat elke keer weer een spannende twist. Voor welke variant ga jij?

2 artikelen  Wat is nougat?

Bijna iedereen is wel bekend met nougat. De één is er dol op, terwijl de ander er niets van moet hebben. Deze lekkernij wordt door velen dan ook beschouwd als een oer-Hollandse lekkernij. Maar wist je dat nougat van oorsprong helemaal niet Nederlands is? Deze lekkernij is namelijk ontstaan in Frankrijk. In de plaats Montélimar in Frankrijk is de nougat ontstaan zoals wij deze lekkernij vandaag de dag kennen. Tegenwoordig is de lekkernij zo populair dat alle landen rond de Middellandse Zee wel een eigen variant hebben. Vooral het gebruik van noten en honing is in dit gebied een favoriet. Nougat is dus een Franse lekkernij die uiteindelijk zijn weg naar Nederland heeft gevonden. Dat is maar goed ook, want menig zoetekauw kan inmiddels niet meer zonder!

Nougat maken

Heb jij veel ervaring met bakken? Dan is het mogelijk om zelf heerlijke nougat te maken. Deze ambachtelijke lekkernij heeft namelijk een hoge kooktemperatuur van suikers nodig, waardoor het bereiden niet geschikt is voor de onervaren bakkers. Wanneer dit je niet afschrikt dan is het belangrijk om te weten welke ingrediënten je nodig hebt. De benodigde ingrediënten zijn honing, suiker, eiwit, noten en vruchten. Je kunt het beste kiezen voor geroosterde noten en gedroogde vruchten. Dit maakt het bereiden een stuk gemakkelijker. Om nougat te maken begin je allereerst met het stijfkloppen van de eiwitten met een beetje suiker. Hierna maak je een suikersiroop van de honing, suiker en glucosestroop. Deze kokende siroop voeg je langzaam tijdens het kloppen bij het eiwitmengsel. De hitte van de suikersiroop zorgt ervoor dat het eiwitmengsel gaat stollen tot een taaie massa. Om de lekkernij zijn fantastische smaak te geven kun je als laatste de noten en vruchten er doorheen mengen. Nougat maken is een ingewikkeld proces en vraagt om enige ervaring in de keuken.

Nougat kopen bij Très Bien

Bij Très Bien begrijpen wij dat het eten van deze verrukkelijke lekkernij verslavend is. Wanneer je een hap hebt genomen dan kun je niet meer stoppen. Gelukkig kan je bij ons altijd nougat kopen. In ons assortiment vind je verschillende smaaksensaties. Ideaal als je een keertje afwisseling wilt hebben! Behalve de nougat verkopen wij ook andere lekkernijen. Hierbij kan je denken aan bonbons, zoutjes en zelfs granola. Dit maakt het mogelijk om direct voor de gehele week in huis te halen. Wanneer je voor €40 besteld dan krijg je zelfs de verzendkosten gratis. Met zoveel voordelen ga je natuurlijk nougat kopen bij Très Bien.

Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Cadeaupakket of relatiegeschenk? Ook dat is mogelijk

Ben je op zoek naar een cadeaupakket of een relatiegeschenk? Ook die vind je bij Très Bien! Geef een Gold pakket cadeau aan jouw zakenrelatie, of een Oogstmand aan een jarige. Stel je liever zelf iets samen? Kom eens langs in onze winkel, dan stellen onze medewerkers met jou een pakket samen. En natuurlijk kun je deze ook laten bezorgen, bij jou of bij de gelukkige die het cadeaupakket krijgt.

 

Bekijk onze cadeaupakketten

 

Très Bien: de mooiste producten, met liefde bereid

Bij ons vind je de beste kwaliteitsproducten van Nederland, die altijd met liefde zijn bereid. Onze gepassioneerde medewerkers hebben verstand van en liefde voor onze mooie producten. Service leveren wij met een glimlach en wij helpen je graag met het vinden van het gewenste product. Blije klanten, daar worden wij zelf ook blij van.

Cadeaupakket of relatiegeschenk? Ook dat is mogelijk

Ben je op zoek naar een cadeaupakket of een relatiegeschenk? Ook die vind je bij Très Bien! Geef een Gold pakket cadeau aan jouw zakenrelatie, of een Oogstmand aan een jarige. Stel je liever zelf iets samen? Kom eens langs in onze winkel, dan stellen onze medewerkers met jou een pakket samen. En natuurlijk kun je deze ook laten bezorgen, bij jou of bij de gelukkige die het cadeaupakket krijgt.

Bekijk onze cadeaupakketten

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Kom langs bij ons in de winkel in Groningen of bestel online

Wil je genieten van de lekkerste noten, chocoladeproducten, zoutjes of pitten en zaden? Van maandag tot en met zondag staan wij voor je klaar in onze notenwinkel in de Groningse binnenstad. Wil je liever online bestellen? Ook dat kan. Binnen 48 uur heb je jouw bestelling in huis (levertijd afhankelijk van bestelling en periode).