Pistachenoten kopen | Voordelig en Gezond | Très Bien

De lekkerste en gezondste pistachenoten koop je online bij Très Bien. In onze winkel vind je een mooi aanbod van gebrande en ongebrande pistachenoten die een heerlijke toevoeging zijn aan een gezond eetpatroon. Bekijk onze verschillende soorten pistachenootjes: gepeld, in de dop, naturel, gebrand, gezouten of ongezouten pistachenootjes. Wat zijn jouw favoriete groene pistachenootjes?

3 artikelen  

Verwijder alle


Wat zijn pistachenoten?

Pistachenoten zijn noten die groeien aan de pistacheboom. Deze boom groeit van origine in Centraal-Azië en het Midden-Oosten. Pistachenoten zijn sterk verwant aan cashewnoten en staan ook wel bekend als de lachende of blije noot. Dit komt door de half openstaande schil, die erg lijkt op een lachende mond. Niet iedere pistachenoot is geschikt voor consumptie; als de schil van de noot na de oogst nog dicht is, moet hij worden weggegooid.

Zijn pistachenoten gezond?

Nou en of! Pistachenoten zijn bij uitstek een gezonde snack. Vergelijk je ze met andere soorten noten, dan zijn ze zelfs de gezondste van het stel. Hier zijn verschillende redenen voor. Net als andere noten zitten pistachenoten vol met gezonde voedingsstoffen, zoals vezels, vitaminen en aminozuren. Maar van al deze noten hebben pistachenoten de minste calorieën. Bovendien dragen ze, door het hoge vitamine B6 gehalte, bij aan een beter immuunsysteem en zorgen ze, dankzij de vele onverzadigde vetten, voor een lager cholesterol.

Ongezouten pistachenoten kopen

Niet iedere pistachenoot is even gezond. Je kunt ze in verschillende varianten kopen: met of zonder zout, gebrand of ongebrand, rauw en geroosterd. De gezondste hiervan is echter de rauwe, ongezouten pistachenoot. Deze vind je dan ook zeker terug in ons assortiment. Doordat hij niet is bewerkt blijven er zoveel mogelijk voedingsstoffen, vitaminen en mineralen behouden. Mocht je meer houden van de smaak van gezouten of gebrande pistache, dan kun je die natuurlijk ook bij ons bestellen.

Gepelde pistachenoten

Het pellen van een pistachenoot is best lastig. Soms kost het best even wat tijd om de noot uit zijn schil te halen. Daarom verkopen wij ook gepelde pistachenoten, zodat je je hier niet mee bezig hoeft te houden. Maar wil je je noten het liefst zo gezond mogelijk hebben, dan kun je beter kiezen voor onze ongepelde pistachenoten. Juist omdat het wel een tijdje duurt omdat de schil gepeld is, maakt dat dit een gezondere optie is. Het pellen zorgt er namelijk voor dat het eetproces wordt vertraagd, waardoor je over het algemeen minder noten eet. En dit leidt er natuurlijk toe dat je minder calorieën binnenkrijgt.

Pistachenoten kopen bij Très Bien

De lekkerste en gezondste pistachenoten bestel je gemakkelijk online bij Très Bien. Bestel snel en je hebt je bestelling binnen noot time in huis. Al onze producten worden ambachtelijk bereid in onze eigen keuken in Groningen. Wil je ze liever eens in het echt bekijken? Kom dan gerust eens langs in onze winkel in hartje Groningen.

Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Cadeaupakket of relatiegeschenk? Ook dat is mogelijk

Ben je op zoek naar een cadeaupakket of een relatiegeschenk? Ook die vind je bij Très Bien! Geef een Gold pakket cadeau aan jouw zakenrelatie, of een Oogstmand aan een jarige. Stel je liever zelf iets samen? Kom eens langs in onze winkel, dan stellen onze medewerkers met jou een pakket samen. En natuurlijk kun je deze ook laten bezorgen, bij jou of bij de gelukkige die het cadeaupakket krijgt.

 

Bekijk onze cadeaupakketten

 

Très Bien: de mooiste producten, met liefde bereid

Bij ons vind je de beste kwaliteitsproducten van Nederland, die altijd met liefde zijn bereid. Onze gepassioneerde medewerkers hebben verstand van en liefde voor onze mooie producten. Service leveren wij met een glimlach en wij helpen je graag met het vinden van het gewenste product. Blije klanten, daar worden wij zelf ook blij van.

Cadeaupakket of relatiegeschenk? Ook dat is mogelijk

Ben je op zoek naar een cadeaupakket of een relatiegeschenk? Ook die vind je bij Très Bien! Geef een Gold pakket cadeau aan jouw zakenrelatie, of een Oogstmand aan een jarige. Stel je liever zelf iets samen? Kom eens langs in onze winkel, dan stellen onze medewerkers met jou een pakket samen. En natuurlijk kun je deze ook laten bezorgen, bij jou of bij de gelukkige die het cadeaupakket krijgt.

Bekijk onze cadeaupakketten

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Kom langs bij ons in de winkel in Groningen of bestel online

Wil je genieten van de lekkerste noten, chocoladeproducten, zoutjes of pitten en zaden? Van maandag tot en met zondag staan wij voor je klaar in onze notenwinkel in de Groningse binnenstad. Wil je liever online bestellen? Ook dat kan. Binnen 48 uur heb je jouw bestelling in huis (levertijd afhankelijk van bestelling en periode).