GRATIS BEZORGING VANAF €40
VANDAAG BESTELD BINNEN 48 UUR VERZONDEN
LUXE CADEAU VERPAKKING
  • GRATIS BEZORGING VANAF €40
  • VANDAAG BESTELD BINNEN 48 UUR VERZONDEN
  • LUXE CADEAU VERPAKKING
webwinkel
logo tresbien
logo tresbien

Luxe matcha thee van Mr. Matcha

De beste kwaliteit van Japanse theebladeren.

FILTERSCATEGORIEËN
Filters

PRIJS

Categorieën

Productresultaten: 1

SORTEER

Luxe matcha thee van Mr. Matcha

De beste kwaliteit van Japanse theebladeren.

Hulp nodig bij uw bestelling?

De beste kwaliteit van Japanse theebladeren.

Wat is matcha?

Matcha is het fijn gemalen blad van de Camellia sinensis, oftewel de groene thee plant. Maar matcha is niet zomaar thee. Het wordt op een hele bijzondere manier verkregen. De matcha-theeplanten worden namelijk de laatste 3-4 weken voor de oogst in de schaduw geteeld. Dit zorgt ervoor dat de plant extra hard moet werken en meer bioactieve stoffen gaat aanmaken, waaronder antioxidanten, aminozuren en chlorofyl (bladgroen). Hierdoor krijgt matcha haar opvallende felgroene kleur, unieke smaak en buitengewone voedingsstoffenprofiel.

Echte Japanse matcha

MrMatcha is afkomstig uit Uji, Shizuoka en Kagoshima in Japan, bekend als de regio’s waar de allerbeste kwaliteit matcha wordt geproduceerd. Alleen de jongste en fijnste blaadjes van de eerste oogst worden gebruikt en uitsluitend met de hand geplukt. De blaadjes worden gestoomd en gedroogd, waarna de nerven en steeltjes zorgvuldig worden verwijderd. De overgebleven stukjes blad worden vervolgens in een traditionele steenmolen tot een zijdezacht fijn poeder gemalen, de matcha.

Hoe smaakt matcha?

Matcha heeft een erg bijzondere smaak, die sterk afhankelijk is van de kwaliteit. De smaak van onze premium kwaliteit matcha is niet te vergelijken met een matcha van een lagere kwaliteit. Een goede matcha thee wordt gekenmerkt door haar complexe umami smaak met een zoete ondertoon. Daarnaast is hoge kwaliteit matcha een stuk voller en minder bitter van smaak dan matcha van een lagere kwaliteit.

Matcha gezond

Matcha heeft veel gezonde eigenschappen. Het prachtige groene poeder zit bomvol antioxidanten, vitamines, mineralen, aminozuren en vezels. Vitamine C, zink en ijzer ondersteunen je immuunsysteem en zorgen mede voor een goede weerstand. Magnesium en de vele B-vitamines (o.a. vitamine B2 en B11) dragen bij aan extra energie bij vermoeidheid. Optioneel: Daarnaast bevat matcha thee veel polyfenolen, waaronder epigallocatechine galaat (EGCG). Dit speciale stofje ondersteunt de vetstofwisseling en helpt je op gewicht te blijven.

Je kunt matcha op nog veel meer manieren gebruiken. Voeg matcha bijvoorbeeld ook eens toe aan een smoothie of gebruik het bij het koken of bakken, zoals in pannenkoeken, taart of risotto. Matcha geeft niet alleen een heerlijke smaak, het geeft je gerechten of baksels ook een prachtige groene kleur.

usercartchevron-down