Ongebrande noten kopen - Rauwe noten | Très Bien

Dat noten een goede bron van voedingsstoffen zijn is bij de meeste mensen wel bekend, maar bij noten heb je vaak ook nog de optie om voor gebrande of ongebrande te kiezen. Bij Très Bien hebben we een ruime keuze aan de beste kwaliteit ongebrande noten. Bekijk hier ons aanbod!

22 artikelen  

Verwijder alle
Zijn ongebrande noten gezonder dan gebrande?

Ongebrande noten, ook wel rauwe noten genoemd, zijn niet bewerkt en bevatten dus alleen de eigen aanwezige voedingsstoffen. Walnoten en paranoten worden in principe nooit gebrand. Pinda's en amandelen vaak wel, dit geeft ze een lekkere knapperige smaak. Gebrande noten worden gefrituurd in olie en, vanwege de hoge temperatuur bevatten deze noten nét iets minder vitamines en mineralen dan de ongebrande noten. Dit betekent zeker niet dat gebrande noten ongezond zijn: doordat noten van nature al veel onverzadigde vetten bevatten, nemen ze vrijwel geen olie meer op. Daardoor bevatten beide soorten ongeveer evenveel vet.

Een handje noten per dag

Het wordt aangeraden om ongeveer een handje noten per dag te eten, dit komt neer op 25 tot 30 gram noten per dag. Het is verstandig om af te wisselen tussen verschillende soorten noten om op die manier te profiteren van de verschillende gezondheidsvoordelen van de noten. Kies voor de ongezouten/gesuikerde en ongebrande noten als je echt voor de gezondste variant wil gaan.

Tips om ongebrande noten toe te voegen aan je dieet

Hoe kom je aan je dagelijkse handje noten? Er zijn gelukkig erg veel manieren om noten toe te voegen aan je dieet.

  1. Als tussendoortje. Ongebrande noten zijn perfect als tussendoortje, ze geven je een vol gevoel en zijn erg lekker.
  2. Door een salade. Voeg een lekkere crunch toe aan je salade door er een paar noten door te doen. Breek bijvoorbeeld een paar ongebrande walnoten in stukjes, heerlijk met een appelsalade.
  3. Bij het ontbijt. Gooi wat ongebrande noten door je kwark en yoghurt, een klein beetje honing voor wat extra smaak en je hebt een heerlijk gezond ontbijtje.
  4. Voeg ze toe aan een recept. Ongebrande noten zijn ook erg geschikt om toe te voegen aan recepten, bijvoorbeeld voor gezonde koekjes.

Online ongebrande noten bestellen bij Très Bien

Bestel vandaag nog je ongebrande noten online bij Très Bien. Alle bestellingen gaan binnen 48 uur de deur uit, je hebt ze dus binnen noot time in huis. Is je bestelling boven de 40 euro? Dan zijn de verzendkosten helemaal gratis. Heb je nog vragen over de ongebrande noten? Neem dan gerust contact met ons op.


Bon, bon, bon

De heerlijkste Fair Trade bonbons bestel je snel bij ons online. Doosjes bonbons zijn er al vanaf 4,99.

Alle bonbons bekijken

Recepten met onze ingrediënten

Regelmatig werken wij bij Très Bien samen met foodbloggers en andere influencers, om de meest heerlijke gerechten samen te stellen. Benieuwd naar alle gerechten en bijbehorende recepten? Op onze blogpagina vind je ze allemaal terug!

Bekijk alle recepten >