GRATIS BEZORGING VANAF €40
VANDAAG BESTELD BINNEN 48 UUR VERZONDEN
LUXE CADEAU VERPAKKING
  • GRATIS BEZORGING VANAF €40
  • VANDAAG BESTELD BINNEN 48 UUR VERZONDEN
  • LUXE CADEAU VERPAKKING
webwinkel
logo tresbien
logo tresbien

Top 10 gezonde noten die helpen bij afvallen

Al sinds de tijd van jagers en verzamelaars eten mensen noten. Waar je vroeger een boom in moest klimmen en de noten moest plukken om van een lekker notenhapje te genieten, kun je ze tegenwoordig lekker gemakkelijk online bestellen. Noten zitten vol met goede vitamines, mineralen en gezonde vetten. Toch zijn er ook noten die minder aansluiten op een dieet, doordat deze veel calorieën bevatten. Wil jij weten welke noten je kunnen helpen bij afvallen? Lees dan verder en ontdek onze top 10 gezonde noten!

Direct gezonde noten kopen

Zo eet je alleen gezonde noten

Als je noten wilt eten als gezond tussendoortje is het allereerst belangrijk dat je altijd ongezouten noten eet. Hoewel het verschil tussen gezouten en ongezouten noten in termen van voedingswaarden niet heel verschillend zijn, is extra zout niet goed. Zeker omdat wij Nederlanders over het algemeen al erg veel zout binnenkrijgen.

Bovendien is het verstandig om alleen ongebrande noten te eten, aangezien deze niet zijn bewerkt en enkel de aanwezige voedingsstoffen bevatten. Gebrande noten worden gefrituurd in olie, waardoor deze minder vitamines en mineralen bevatten dan ongebrande noten.

Top 10 gezonde noten

Elke noot heeft een andere onderverdeling van voedingsstoffen. Hierdoor is de ene noot beter bij afvallen en de andere noot juist beter als je bijvoorbeeld spieren probeert te kweken. Hieronder lees je de top 10 gezonde noten en waarvoor elke noot nou precies goed is:

Amandelen

Amandelen zijn de meest caloriearme noten, hebben een hoge energetische waarde en geven toch een verzadigd gevoel. Amandelen passen overigens zeer goed in een keto-dieet. Dus als je bezig bent met afvallen zijn amandelen absoluut een goede bron van voedingsstoffen.

Bekijk alle amandelen.

Pecannoten

Van alle noten bevatten pecannoten en walnoten de grootste hoeveelheid antioxidanten en cholesterolverlagende bestandsdelen. Deze noten hebben dus daadwerkelijk een positief effect op je gezondheid. Daarnaast zijn pecannoten een bron aan eiwitten, wat het een goed alternatief voor vlees maakt. Pecannoten zijn relatief koolhydraatarme noten en zijn daarom ook prima om te eten tijdens je dieet.

Bekijk alle pecannoten.

Walnoten

Walnoten hebben qua voedingsstoffen veel weg van de pecannoten. Ook walnoten hebben een gunstig effect op cholesterol en hartziektes. Bovendien zijn walnoten rijk aan vezels en eiwitten, waardoor het een gezond en verzadigend tussendoortje is. Doordat walnoten zo verzadigend zijn, zijn ze ideaal voor tijdens het afvallen.

Bekijk alle walnoten.

Cashewnoten

Cashewnoten bevatten veel vitamine B, ijzer, magnesium, calcium en zink. Bovendien zijn cashewnoten minder vet dan de overige noten. Echter zijn cashewnoten wel rijk aan koolhydraten, dus wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt is het beter om één van de andere noten te eten.

Bekijk alle cashewnoten.

Hazelnoten

Hazelnoten zijn van alle noten het rijkste aan voedingsstoffen, vezels en vitamine E. Verder bevatten hazelnoten relatief veel fosfor, calcium en B11. Om deze reden zijn hazelnoten ook zeer goed voor zwangere vrouwen. Dus voor een voedzame noot is de hazelnoot een zeer goede keuze.

Bekijk alle hazelnoten.

Paranoten

Paranoten worden vaak gezien als een soort superfood. Zo zouden we het zelf nou niet direct noemen, maar gezond zijn ze zeker. Rijk aan mineralen, vitaminen, vezels en eiwitten is deze noot absoluut erg gezond. Het is alleen opletten dat je er niet te veel van eet, maximaal 3 tot 5 per dag wordt aangeraden.

Bekijk alle paranoten.

Macadamianoten

Macadamianoten zijn het ideale tussendoortje om tussentijdse trek te verhelpen. Deze noot is rijk aan mineralen, vitamines, vezels en eiwitten. Bovendien geeft een handjevol macadamianoten een verzadigd gevoel, waardoor je er weer tegenaan kunt. Macadamianoten bevatten tevens veel bouwstoffen voor je hersenen en hebben dus een positief effect op je hersenactiviteit. Daarnaast helpen de noten bij het remmen van je eetlust en stimuleren ze je ververbranding. De ideale noot als je actief bezig bent met diëten en afvallen dus!

Bekijk alle macadamianoten.

Pistachenoten

Pistachenoten zitten boordevol eiwitten, gezonde vetten en mineralen. En dat terwijl de noot relatief weinig calorieën bevat. Wanneer je bijvoorbeeld krachttraining doet en je spieren wilt behouden, maar toch minder vet wilt zijn pistachenoten een zeer goede bron van voedingsstoffen.

Bekijk alle pistachenoten.

Pinda’s

Pinda’s bevatten relatief veel calorieën, maar zijn ook rijk aan eiwitten, vezels en mineralen. Pinda’s worden veelal als lekker hapje gegeten en niet zo zeer als gezonde voeding. Toch is een half handje ongezouten pinda’s per dag gezond door de vezels en mineralen die de pinda’s bevatten.

Bekijk alle pinda’s.

Kastanjes

Kastanjes zijn ook noten en zijn, net als de meeste noten, rijk aan eiwitten, vezels en mineralen. Hoewel kastanjes relatief weinig calorieën bevatten, zitten deze wel boordevol koolhydraten.

Gezonde noten kopen bij Très Bien Groningen

Wil jij ook gezonde noten die je helpen bij afvallen? Dat kan! Met deze informatie vind je gegarandeerd binnen noot time de geschikte noot voor jou voedingsschema. Bekijk hier ons assortiment noten en bestel gemakkelijk online. Heb je vragen of heb je meer informatie nootig? Neem dan contact op.

usercartchevron-down